Tuurdijk 33
3997MS
'T GOY
tel. 030-6011721

Zaterdag 24 februari heeft Voorwaarts 1 in een matige partij voetbal van beide kanten uiteindelijk verdiend met 0-2 van medeconcurrent 't Goy 1 gewonnen.

In de eerste tien minuten vielen er al een paar kansen voor v.v. Voorwaarts te noteren. Hiervan was de grootste voor Dennis Aarnink, maar hij miste schuin voor het doel.
Na dertig minuten maakte Pim Uriot de verdiende 0-1, nadat Roel Jacobs op de achterlijn een verdediger van 't Goy goed had uitgespeeld en een prima assist gaf.
Na deze 0-1 kwam v.v. Voorwaarts voor rust wel steeds beter in haar spel en stond het verdedigend ook goed. Hierdoor ontstond daarna nog slechts een enkele kans voor 't Goy en werd er niet meer weggegeven.

Na de rust begon v.v. Voorwaarts weer even erg slordig, werd er te snel de lange bal gezocht en even niet goed aan bal.  ‘t Goy paste een aantal wissels toe om er alles aan te doen om de 1-1 maar door goed verdedigen kwamen zij amper tot kansen.
In de 62e minuut kwam linksbuiten Luuk Baas voor de moegestreden Dennis Aarnink in het veld en kwam v.v. Voorwaarts door snelle omschakeling weer beter in het spel en tot kansen.
In de 84e minuut pareerde de goed spelende voorstopper Harmen Prenger een goede aanval van 't Goy door in eigen strafschopgebied de bal te veroveren en met een goede pass rechtsachter Jorik Koenjer aan het werk te zetten.
Dat werk deed Jorik Koenjer voortreffelijk en bediende hij spits Roel Jacobs met een mooie diepe bal die vervolgens één op één voor de doelman van 't Goy de bevrijdende 0-2 op het scorebord liet aantekenen.
v.v. Voorwaarts kwam ondanks hoewel nog steeds met onrustig voetbal de winst niet meer in gevaar.

Door de nederlaag van koploper Zwaluwen Utrecht 1 uit tegen OSM'75 1 (2-1) staat v.v. Voorwaarts nu op de 1e plaats in de  stand van de 2e periode en hiervoor volgen er nog twee spannende wedstrijden (thuis tegen VIOD 1 en uit tegen OSM'75 1).
Inmiddels is v.v. Voorwaarts 1 al negen wedstrijden achtereen ongeslagen en als dat op 11 wedstrijden kan komen is de 2e periodetitel in zicht en komt v.v. Voorwaarts ook verder weg van plaats 10 (nacompetitie degradatie) te staan.

Komende zaterdag 2 maart speelt Voorwaarts 1 thuis tegen nummer laatst VIOD 1 en is de aanvang om 14.00 uur.