Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 9 december won Voorwaarts 1 in een spannende en goede wedstrijd met 2-1 van UVV 1 (de huidige nummer twee in de 4e klasse E).

Opmerkelijk was voorafgaand aan de wedstrijd de lange lijst van geblesseerde of zieke spelers van o.a. Luuk Baas, Dennis Aarnink, Job Meijdam, Marc Drijver, Jeroen Stadler, Sietsche Wichers en Felix Boessenkool.
Zelfs was ook trainer Walter Bout vanwege ziekte afwezig, maar werd hij op goede wijze vervangen door speler/assistent coach Job Meijdam.
In positieve zin viel op de rentree van doelman Rik van den Boogaart na lang blessureleed en vele maanden afwezigheid en bleek hem weer een hele wedstrijd in het eerste team goed af te gaan.

Voorwaarts begon de wedstrijd sterk en kon het de goede ploeg van UVV goed onder druk zetten.
Dit resulteerde in het eerste kwartier al gelijk tot kleine kansjes via Tim Tuink en Fir Baas.
In de 19e minuut bracht Fir Baas net over de middenlijn de bal bij spits Pim Uriot die met een prachtige solo de 1-0 tegen het net aanschoot.
In de 36e minuut had de stand op 2-0 gezet kunnen worden toen Jorik Koenjer alleen voor de UVV-doelman verscheen, maar zijn schot ging rakelings naast.
UVV ging daarna wat beter voetballen en kwam ook tot een doelpogoging welke uitstekend door doelman Rik van den Boogaart uitestekend verwerkt werd.

Na de rust een meer aanvallend UVV dat moest toezien dat de bal tweemaal door een Voorwaarts-speler van de lijn werd gehaald en dus met de spaarzame kansen niet tot scoren kon komen. Aan de andere kant waren er ook gevaarlijke counters voor het UVV-doel via Jorik Koenjer, Youp Tromp en Pim Uriot.
In de 85e minuut viel de beslissing van de wedstrijd in het voordeel van Voorwaarts uit. Opnieuw was het Fir Baas die de bal bij de geheel vrijstaande Jasper van Rozen kon krijgen en hij schoof vanaf 25 meter langs de uit z’n doel gelopen UVV-doelman zeer bekwaam de bal tussen de palen 2-0.
Voor de statistieken zorgde UVV in de 97e minuut voor de 2-1 einstand uit een strafschop gegeven door de goedleidende scheidsrechter Cornelisse uit Utrecht.

De winterstop is nu voor Voorwaarts 1 ingegaan en staat de eerstvolgende oefenwedstrijd uit tegen Edo 2  op zaterdag 13 januari 2024 (aanvang: 12.00 uur) op het programma.
Op dinsdagavond 16 januari 2024 (aanvang: 20.30 uur) volgt de volgende oefenwedstrijd uit tegen DVSU (sportpark Lunetten).

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Voorwaarts 1 is thuis tegen Vriendenschaar 1 op zaterdag 20 januari 2024 (aanvang 14.00 uur).

Zowel alle stafleden alsmede alle spelers van Voorwaarts 1 wensen alle leden hele fijne feestdagen en een goed en sportief 2024 toe.