Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 3 februari won Voorwaarts 1 met 3-1 thuis van Brederodes 1 (dat geen schim meer was van het team dat de heenwedstrijd op 23 september jl. in Vianen met dezelfde cijfers 3-1 had gewonnen).

Duidelijk was dat beide ploegen aan de aftrap een aantal spelers misten, scoorden beide teams wel direct aan het begin van de wedstrijd, maar was het ook de pech dat scheidsrechter Schouten beide doelpunten vanwege buitenspel afkeurde.
Voorwaarts 1 werd daarna de betere ploeg en kreeg naast vele hoekschoppen wel wat mogelijkheden via Roel Jacobs en Dennis Aarnink.
In de 24e minuut schoot middenvelder Jeroen Stadler, vanaf net buiten het strafschopgebied, met een laag en onhoudbaar schot de 1-0 binnen, nadat hij de bal na afgeslagen aanval over links zelf had bemachtigd.   Het wachten was op de 2-0, maar deze viel niet meer voor rust ondanks een paar kansrijke momenten voor het Brederodes-doel.

Na rust startte Voorwaarts 1 evenzeer goed en wist in de 53e minuut via Martin Renkema (voorassist) een goede aanval over links op te zetten. Het was uiteindelijk Roel Jacobs die de bal overnam en Pim Uriot bij de tweede paal kon bereiken die simpel de 2-0 kon binnen tikken. Roel Jacobs stond in de 65e minuut wederom aan de basis van een doelpunt en was het Pim Uriot die met een ziedend hard en mooi schot de bal onhoudbaar tegen de touwen joeg (3-0). Terwijl de 4-0 of zelfs meer en eerder in de maak leek, scoorde Brederodes uit een goed uitgevoerde counter de 3-1.
De voorsprong van Voorwaarts 1 kwam niet meer in gevaar, want het bleef de betere ploeg die uiteindelijk de overwinning bij het laatste fluitsignaal dubbel en dwars verdiende.

Komende weken staan weer in teken van de korte vakanties, waardoor de selectie komende weken nog niet op volle sterkte zal zijn.
Desalniettemin staat voor Voorwaarts 1 komende dinsdag 13 februari (aanvang: 20.30 uur) een oefenwedstrijd uit tegen DVSU 1 (3e klasse) op het programma.

Zaterdag 10 februari wordt de inhaalwedstrijd thuis tegen Vriendenschaar 1 gespeeld en is de aanvang 14.00 uur.