Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 11 november won Voorwaarts 1 verdiend met 2-0 van het hardwerkende en jonge Hercules 1.

Spelers zaterdag 1 danken in bijzonder Dental Care voor de sponsoring van de inloopshirts en de heer Ben Romp voor het schenken van de wedstrijdbal.

In de beginfase van de wedstrijd was slordig spel en veel balverlies het meest opvallende bij beide teams.
Hercules 1 was met speldenprikjes zelfs in het begin dreigend voor het doel van invaller doelman Youp Tromp, die er voor zorg draagde dat voor de eerste keer van dit seizoen geen tegendoelpunten vielen te noteren, hulde.
Toch brak de wedstrijd open met het eerste mooiste afstandsschot van linkerverdediger Marc Drijver in de linkerbovenhoek, maar deze werd zeer bekwaam door de jonge Hercules-doelman gepareerd.
Na een goede aanval over rechts ontving v.v. Voorwaarts na 15 minuten een corner die werd genomen door middenvelder Jasper Dik, kon hij in 2e instantie de bal uitstekend voorzetten en kopte spits Jasper van Rozen onhoudbaar binnen (1-0).
Voor rust volgde er nog een paar mogelijkheden via Luuk Baas, Jasper van Rozen en Fir Baas, maar bleef de stand ongewijzigd.

Na rust viel er gelijk een grote kans voor middenvelder Harmen Prenger te noteren, maar hij zag zijn inzet gestopt door de doelman en uitblinker aan Hercules-zijde. Hij was het ook die de kansen en schoten van invaller Roel Jacobs en de goedspelende Luuk Baas telkenmale onschadelijk maakte en behoedde hij bijna in zijn eentje Hercules van een grotere nederlaag.
In de 88e minuut kwam na een mooie aanval over links de bal terecht bij invaller en rechtsbuiten Pim Uriot en wilde hij middenvelder Tim Brons op 14 meter van de doellijn in stelling brengen. Echter werd op Tim Brons een overtreding gemaakt en dat was de reden voor de goedleidende scheidsrechter Westland een strafschop toe te kennen, welke onberispelijk door Roel Jacobs werd binnen geschoten (2-0) en de eindstand bepaalde.

Eindelijk weer een overwinning voor v.v. Voorwaarts en dat doet het team van trainer Walter Bout wel weer even goed.

Komende zaterdag 18 november volgt de uitwedstrijd voor Voorwaarts 1 tegen koploper VVJ 1 en is de aanvang om 14.30 uur.