Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Zaterdag 10 februari behaalde Voorwaarts 1 meer dan verdiend een gelijkspel (1-1) tegen het sterker geachte Vriendenschaar 1.
Scheidsrechter de Goede uit Hilversum floot een goede wedstrijd, maar vond zelf ook dat het voor hem geen moeilijk te fluiten partij was en dat is ook hulde aan beide teams.

Het was een wedstrijd waarbij Voorwaarts bewust de bal veelal aan Vriendenschaar liet.  Hierdoor vond de strijd op de helft van Voorwaarts plaats, maar daar was de thuisspelende club heer en meester of anders gezegd Vriendenschaar onmachtig.
Nadat Vriendenschaar haar enige goede kans had over gekopt kwam Voorwaarts in de eerste helft wel tot goede kansen. In de 20e minuut was het ook gelijk raak na schitterende aanval over links.  Jeroen Stadler kon net buiten de zestien meter de bal panklaar neerleggen voor Jasper Dik, die met een ziedend mooi en onhoudbaar schot de bal in de rechterbovenhoek plaatste. Deze 1-0 mocht ook gelijk het hoogtepunt van deze wedstrijd worden genoemd.
Jeroen Stadler had voor rust de stand op 2-0 toen hij vanuit kansrijke positie het vizier niet goed had staan en rakelings naast schoot.

Direct na rust viel de 1-1 uit het niets. De zoveelste "halve" aanval zonder bedoelingen van het onmachtige Vriendenschaar zou weer opnieuw onschadelijk worden gemaakt door de goede verdediging van vv Voorwaarts. Echter kwam nu de bal zeer ongelukkig op de schouder van Niels Schoenaker terecht en draaide de bal met effect net langs de verkeerde kant tegen het doelnet.
Gelukkig rechtte Voorwaarts haar rug en bleef het o.l.v. doelman Rik van den Boogaart de verdedigende stellingen goed uitvoeren, waarbij het ook niets meer weg gaf.
Vriendenschaar was in de 2e helft de betere ploeg, maar het was onmachtig om kansen te creëren of het moet de hoekschoppen of de enkele vrije trap zijn geweest waarmee zij niets konden uitrichten.
Aan de andere kant kreeg Voorwaarts in de slotfase nog een paar mooie kansen, zoals de mooie voorzet van Luuk Baas die middenvelder Tim Tuink vlak voor de Vriendenschaar-doelman net niet kon verzilveren omdat hij een teenlengte te kort kwam.
In blessuretijd en vlak voor tijd schoot Jasper van Rozen de bal richting bovenhoek, maar werd deze uitstekend tot hoekschop verwerkt door de doelman van Vriendenschaar.
Daarmee was de 1-1 eindstand een feit, is Voorwaarts 1 nu acht wedstrijden achtereen ongeslagen en heeft het -na de matige seizoensstart- met haar achtste plaats de aansluiting met de middenmoot te pakken.

Dinsdagavond 13 februari jl. speelde Voorwaarts 1 uit tegen 3e klasser DVSU 1 een vriendschappelijk duel en was de eindstand 0-0.

Zaterdag 24 februari gaat Voorwaarts 1 op bezoek bij de nummer 6 't Goy 1 en is de aanvang 14.00 uur.