Wedstrijd duurt voor onze zaterdag 1 tien minuten te lang.

59'

Mannen, 1, 3e klasse D

28 oktober 2017 14:30

Onbekend

Deze wedstrijd werd in de laatste 10 minuten van de wedstrijd met een 4-2 eindstand beslist in het voordeel van het beter spelende Maarssen 1.
De thuisclub kwam sterker uit de startblokken en kreeg in het eerste kwartier een drietal goede kansen. Eentje belandde op de paal, de tweede op de lat en derde goede kans werd uitstekend gepareerd door good-old keeper Reijer Ran.

Vanaf dat moment liet onze zaterdag veel strijd en inzet zien en kreeg hiermee voor rust ook twee mooie uitgespeelde kansen. Via rechterspits Rob Grondhuis  werd onze linkeraanvaller Dirk Boersma alleen voor de keeper gezet en bracht hij de stand op 0-1 met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek.

De tweede kans vlak voor rust kwam opnieuw via Rob Grondhuis tot stand en werd linkermiddenvelder Niek in t Veld een paar meter vrij voor het doel gezet.  Helaas kwam Niek niet helemaal goed met zijn passen uit, waardoor hij de bal niet goed kon raken en over het doel schoot.

Tweede helft begon Maarssen 1 weer sterk, maar ging onze zaterdag 1 mee in de strijd.

Op het moment dat onze trainers even dachten dat het team wel goed stond, kwam Maarssen 1 na ongeveer 20 minuten uit het niets op 1-1 via een terecht gegeven strafschop, nadat middenvelder Robin de Rooij met zijn sliding een Maarssen-speler binnen de zestien meter onderuit had gegleden.
Dezelfde Robin de Rooij gaf een minuut later een mooie steekpass op Rob Grondhuis, die met een bekeken laag schot de keeper van Maarsen verraste (1-2).
Deze voorsprong was van korte duur, want Maarssen 1 mocht van dichtbij twee minuten later de gelijkmaker (2-2) inkoppen.  Daarna kregen beide ploegen kleine kansen en was het zuur dat Voorwaarts eerst zelf een kans miste en direct daarna uit de counter 7 minuten voor het eindsignaal de 3-2 moest incasseren. Dit doelpunt brak onze zaterdag 1 duidelijk op en was te zien dat zij moe gestreden waren en de pijp leeg was.  Dat door opnieuw een snelle counter de eindstand op 4-2 werd bepaald, was hiervan ook een gevolg.

Van Voorwaarts-zijde was deze wedstrijd tegen v.v. Maarssen veel beter dan vorige week thuis tegen Focus'07, maar kwamen zij helaas in het laatste deel van de wedstrijd iets te kort.

Komende zaterdag speelt Voorwaarts 1 om 14.00 uur thuis tegen koploper DOSC 1.